Telefoons bij vermissing Maddie onderzocht

De Britse politie onderzoekt het telefoongebruik van duizenden mensen die in het Portugese stadje Praia de Luz waren toen de Britse peuter Madeleine McCann daar in 2007 verdween. Daarnaast doet Scotland Yard binnenkort een nieuwe getuigenoproep met 'substantiële nieuwe informatie', meldde de BBC vrijdag.

Ouders van Maddie McCann. Beeld EPA
Ouders van Maddie McCann.Beeld EPA

Rechercheurs proberen de eigenaren te achterhalen van alle telefoons die tijdens de ontvoering van Maddie in het dorp waren. Naast de 3000 inwoners waren dat talloze vakantiegangers en seizoensarbeiders vanuit de hele wereld. Volgens Scotland Yard is het telefoongebruik nooit eerder zo intensief bekeken in de zaak.

De recherche heeft 41 'interessante mensen' op het oog die meer zouden kunnen weten over het lot van Maddie. Wat voor nieuwe informatie op 14 oktober wordt gepresenteerd in het Britse opsporingsprogramma Crimewatch, is niet bekend.

Opsporing verzocht
Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt binnenkort weer aandacht aan de verdwijning. Het programma wijdt in de uitzending van 15 oktober een item aan de zaak, meldde de AVRO vrijdag. De zaak krijgt aandacht van de Nederlandse (en hoogstwaarschijnlijk ook Duitse) televisie omdat er tijdens Madeleines verdwijning veel Nederlandse en Duitse vakantiegangers in de Algarve waren.

Een bewerkte foto uit 2012. Zo zou Maddie McCann er mogelijk uitzien op 9-jarige leeftijd. Beeld EPA
Een bewerkte foto uit 2012. Zo zou Maddie McCann er mogelijk uitzien op 9-jarige leeftijd.Beeld EPA

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden