Tekort zwembad naar 7 ton

De Amsterdamse Rekenkamer heeft zich gebogen over de stijgende kosten van het Sloterparkbad, maar een goede verklaring hebben de onderzoekers niet kunnen vinden. Foto GPD Beeld
De Amsterdamse Rekenkamer heeft zich gebogen over de stijgende kosten van het Sloterparkbad, maar een goede verklaring hebben de onderzoekers niet kunnen vinden. Foto GPD

AMSTERDAM - Inwoners van Geuzenveld-Slotermeer dragen elf euro per jaar bij aan het Sloterparkbad, omdat, tegen de afspraken in, het exploitatietekort in 2008 is gestegen tot 700.000 euro.

De landelijke norm om bij te dragen is vier tot vijf euro per inwoner.

De Amsterdamse Rekenkamer heeft zich gebogen over de stijgende kosten van het Sloterparkbad, maar een goede verklaring hebben de onderzoekers niet kunnen vinden.

Het lastige is, dat in het zwembad maatschappelijke en commerciële activiteiten zijn. In de opbrengst van die commerciële activiteiten heeft de rekenkamer geen inzicht. Het advies aan het stadsdeel is om daartussen een duidelijker scheiding aan te brengen.

Het Sloterparkbad, opgeleverd in 2001, is een van de grootste zwembadaccommodaties in Nederland. Het zwembad is eigendom van het stadsdeel, maar de exploitatie is in handen van Optisport Amsterdam BV. Zwemverenigingen zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor het bad. Ongeveer een derde komt van de verhuur van het zwembad aan zwemverenigingen.¿ (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden