Taxichauffeurs in problemen door renovatie Leidseplein

Taxichauffeurs worden in een onmogelijk parket gebracht door de afsluiting van de Leidsebrug. Doordat de belangrijkste toegangsroute van het plein tot zeker 2018 niet bruikbaar is, zeggen zij veel meer kilometers te moeten rijden om op de voor hen lucratieve taxistandplaats op het plein te komen.

De Leidsebrug wordt als eerste gerenoveerd, Alleen trams kunnen erover, taxi's moeten omrijden via de Marnixstraat. Beeld anp
De Leidsebrug wordt als eerste gerenoveerd, Alleen trams kunnen erover, taxi's moeten omrijden via de Marnixstraat.Beeld anp

Tientallen chauffeurs moeten sinds deze week omrijden via de Marnixstraat om het Leidseplein te kunnen bereiken. Aangezien er maar weinig plekken zijn op de standplaats daar, moeten zijn soms meerdere keren rondjes rijden om uiteindelijk achteraan de standplaats te kunnen aansluiten.

Voorheen reden zij een kort rondje, via de Museumbrug, ter hoogte van het Rijksmuseum, maar door de afsluiting van de brug is daar nog een slinger bij gekomen, zeggen zij. "Het werken wordt ons praktisch onmogelijk gemaakt," zegt een woordvoerder van tientallen chauffeurs.

Standplaats
De Leidsebrug is afgesloten in verband met de werkzaamheden op het Leidseplein. De komende vijf jaar zullen op het bekendste uitgaansplein van Nederland en in de directe omgeving werkzaamheden plaatsvinden. Eerst is de brug aan de beurt, maar al snel zullen de werkzaamheden zich uitbreiden naar het terrassenplein en de Marnixstraat. Vanaf 2019 gaat ook het Kleine-Gartmanplantsoen op de schop.

Als de Leidsebrug volgens planning in 2018 gereed is, wordt de taxistandplaats met name verplaatst naar het Leidsebosje, voor het Marriotthotel op de Stadhouderskade. Hier kunnen dan meer taxi's zich opstellen in de richting van de standplaats op de brug zelf. Vanaf dat moment kunnen taxi's het Leidseplein niet meer op, want zij moeten keren om weg te rijden via de Stadhouderskade.

Lees verder: Lijden op het Leidseplein [+]

null Beeld LvdB / Het Parool
Beeld LvdB / Het Parool
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden