Tante van Frans Bauer sterft in bloedbad

Het woonwagenkamp waar ook Frans Bauer woont en zijn tante in een familiedrama is omgekomen. Foto ANP Beeld
Het woonwagenkamp waar ook Frans Bauer woont en zijn tante in een familiedrama is omgekomen. Foto ANP

FIJNAART - Tante Door, de lievelingstante van volkszanger Frans Bauer is maandag doodgeschoten in haar woonwagen op het kampje in het Brabantse Fijnaart. Volgens familieleden op het kamp aan de Molenstraat heeft haar man Chiel haar doodgeschoten en daarna de hand aan zichzelf geslagen. De man lag zwaargewond naast zijn vrouw en is in zeer kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam.

De politie wilde geen enkele mededeling doen over de mogelijke achtergronden van de zaak en zei nadrukkelijk 'alle opties open' te willen houden. Maar familieleden spraken onmiddellijk van 'een familiedrama'.

''Hij heeft eerst tante Door door het hoofd geschoten en daarna zichzelf. Het was een vreselijk tafereel", zei gisteravond een zwaar aangeslagen Doris, broer van Frans.

Volgens het familielid komt het gezinsdrama als een donderslag bij heldere hemel. ''We snappen er helemaal niets van. Ze waren veertig jaar getrouwd, leken toch gelukkig. Niemand heeft dit zien aankomen.''

Frans en zijn vrouw Mariska waren gisteravond meteen ter plaatse om steun te verlenen aan de ouders van de zanger. Op het kampje waar Frans opgroeide, wonen zij al jaren pal naast de slachtoffers. Moeder Wies van Frans is een zus van Door, wier meisjesnaam Van Dooren is.

Lievelingstante van Frans
''Voor haar moet het een enorme dreun zijn. De zussen waren dag en nacht bij elkaar over de vloer. Door was dan ook echt de lievelingstante van Frans", zegt Louis Bovée, de biograaf van de zanger.

Ook andere familieleden en bekenden spoedden zich gisteravond naar het woonwagenkampje om te helpen en troost te bieden.

De slachtoffers werden volgens politiewoordvoerder André van den Hul gisteravond rond zes uur 's avonds gevonden door een bekende 'die even een bakkie kwam doen': ''Deze getuige deed de deur open en zag meteen de slachtoffers liggen."
Buurtbewoners zeggen dat ze gisteren geen schoten of andere bijzondere geluiden hebben gehoord.

De slachtoffers leidden volgens omwonenden een rustig leven en hadden voor zover bekend geen kinderen.

''Er gebeurt hier sowieso nooit iets op het kampje. Het is er altijd heel rustig." Op het kampje wonen vrijwel alleen familieleden van de Bauers.

De politie was gisteravond laat nog bezig met (sporen)onderzoek. Al die tijd moest het ontzielde lichaam van tante Doris in haar woonwagen blijven liggen.

In een korte persverklaring heeft het management van Frans Bauer de media gisteravond namens de artiest gevraagd om afstand te bewaren en de familie de kans te geven het verdriet gepast te verwerken. (HESSEL DE REE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden