Talkshow Daphne Bunskoek met nieuwe naam in De Rode Hoed

De maandelijkse talkshow die Daphne Bunskoek zeven jaar in De Nieuwe Liefde heeft gepresenteerd, is verhuisd naar De Rode Hoed.

Rajko Disseldorp
Daphne Bunskoek: 'Ik spreek met inspirerende mensen in deze donkere dagen' Beeld Bart Grietens
Daphne Bunskoek: 'Ik spreek met inspirerende mensen in deze donkere dagen'Beeld Bart Grietens

Dinsdagavond is de eerste editie daar, inclusief een nieuwe naam: Daphne op Dinsdag.

Daphne Bunskoek (43) is al zeven jaar verbonden aan de talkshow Café de Nieuwe Liefde. De theaters en debatcentra De Nieuwe Liefde, Felix Meritis en De Rode Hoed zijn van dezelfde eigenaar, en de show verhuist nu naar het grotere De Rode Hoed - met een nieuwe naam: Daphne op Dinsdag.

"In principe is deze talkshow hetzelfde," zegt Bunskoek. "Ik spreek met inspirerende mensen in deze donkere dagen. Maar we werken vanaf vanavond wel met rubrieken, zoals De Idealist, Het Debuut en De Spreekbeurt."

Camera
Bunskoek voelt vrijheid tijdens talkshows zonder camera. "Als interviewer op televisie is het gesprek al ingeroosterd. Ik weet dat ik maar een paar minuten kan praten, omdat er dan al een instart komt van bijvoorbeeld een filmpje. Daardoor weet je dat een gesprek niet heel veel méér kan worden."

Tijdens een talkshow is er meer ruimte voor verdieping. "Er is tijd voor langere gesprekken. Op de één of andere manier is er ook altijd tussen de gasten onderling een rode draad en dat werkt heel goed. De afwezigheid van een camera levert een intieme setting op, ook samen met het publiek. Met een camera ben je je als gast toch meer bewust van de dingen die je zegt."

De presentatrice bereidt haar talkshows tot in de puntjes voor.

"Ik vind het superbelangrijk om me in te lezen. Het is ook een vorm van beleefdheid tegenover de gast. Het is fijn om met die zekerheid van de voorbereiding in het gesprek alle kanten op te kunnen. En ik vind het voorbereiden stiekem ook het leukste om te doen."

Ricky Koole
In de eerste talkshow, dinsdagavond, is onder anderen Paul Haenen te gast. "Hij is een hoopgevende idealist die het jaar komt openen. Ik zag zijn voorstelling, waarin hij ook Margreet Dolman en dominee Gremdaat speelt. Zijn voorstelling vond ik heel fijn en oorspronkelijk. Hij doet het ook al 25 jaar."

Verder is er muziek van Ricky Koole en komen schrijvers Philip Huff en Jessica Durlacher praten over het boek Gekrenkt en Hongerig, waarin nooit eerder gepubliceerd werk van bekende schrijvers is te lezen, werk dat de schrijvers schreven voordat zij bekend werden. "Ik ben vooral benieuwd hoe zij terugkijken op hun eerste werk."

Inspiratie
Over debuteren gesproken: ook Paulien Cornelisse is te gast. Zij debuteerde met De Verwarde Cavia niet als schrijver, maar als uitgever. "En haar boek was behoorlijk succesvol. Ze vertelt over hoe je het best een boek uitgeeft en hoe ze dat helemaal heeft onderzocht en opgezet."

Wanneer heeft Bunskoek het gevoel dat een gesprek is geslaagd? "We zijn in het leven allemaal op zoek naar inspiratie, hoopvolle woorden, iets dat ons aan het denken kan zetten. Het is mooi als ik met iemand in een gesprek ergens op uitkom, waar ik me niet eens op had voorbereid. En dat je dan iets wezenlijks bespreekt met elkaar, dat je écht contact hebt."

Daphne op Dinsdag in De Rode Hoed, dinsdagavond om 20.15 uur, kaarten € 12,50.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden