't Amsterdammertje krijgt keurmerk

Amsterdamse ossenworst 't Amsterdammertje heeft het Amsterdam Made keurmerk in ontvangst genomen. De worst van Group of Butchers wordt beloond voor de beproefde receptuur, dat al meer dan tachtig jaar oud is.

Redactie
De gekeurde Amsterdamse worstjes Beeld Amsterdam Made
De gekeurde Amsterdamse worstjesBeeld Amsterdam Made

Zes bedrijven, waaronder Group of Butchers, hebben het Amsterdam Made keurmerk in ontvangst genomen. Het keurmerk wordt uitgereikt aan Amsterdamse producten die uitblinken in onder andere creativiteit en vakmanschap. Het uitreiken van een keurmerk is een initiatief van gemeente Amsterdam, met als doel de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie te stimuleren.

Volgens de jurycommisie waren er weer "flink wat aanvragen" voor het keurmerk. Nathan Wiersma, voorzitter van de commissie, heeft alle aanvragen bekeken. "We hebben er nu zes beloond. De rest heeft feedback gekregen en kan zo een volgende keer mogelijk alsnog het keurmerk krijgen."

Trots
Ralph de Vries, directeur van Group of Butchers en vierde generatie Amsterdamse slager, is blij met het keurmerk. "Ik ben zo trots dat het product dat mijn overgrootopa en -oma meer dan tachtig jaar geleden al maakten nog steeds zo gewaardeerd wordt. Amsterdam is een wereldstad, maar tegelijkertijd is er zoveel liefde voor kleine, lokale merken dat er een keurmerk als Amsterdam Made bestaat. Dat keurmerk wilden we natuurlijk graag hebben."

Eerder werden al Amsterdamse merken Brouwerij 't IJ en Brandt & Levie beloond met een keurmerk.

De merken die nu naast de ossenworst beloond worden zijn Vanmax (pindakaas), Waarmakers (lampen), Studio ROOF (kandelaars en totems), Lepelboom (tafelzuur) en de BalkonBar (een houten barretje).
Kijk hier voor een volledig overzicht van alle keurmerkhouders.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden