Subsidiesjoemelaar Lorna Koenen uit Zuidoost is helemaal niet weg

De fractie van Onafhankelijk Zuidoost (OZO) vraagt om opheldering over het plaatsen van voormalig deelraadslid Lorna Koenen als adviseur van de organisatie van de bewonersdag in Zuidoost. Koenen had zich eerder schuldig gemaakt aan gesjoemel met de bewonerssubsidie van de Bijlmer Bewonersraad en stapte daarom op.

Beeld anp

OZO deed gisteren in de bestuurscommissie een vergeefse poging opheldering te vragen over het inschakelen van voormalig deelraadslid Lorna Koenen van de PvdA als adviseur van de organisatie van de bewonersdag in het stadsdeel, aanstaande zaterdag.

Koenen stapte begin dit jaar op als deelraadslid. Aanleiding was een uitspraak van de rechtbank dat zij zich eerder als bestuurder van de inmiddels opgeheven Bijlmer Bewonersraad schuldig had gemaakt aan gesjoemel met bewonerssubsidie.

'Onbegrijpelijk'
Tineke de Boer van OZO noemde het onbegrijpelijk dat Koenen een rol toegewezen heeft gekregen bij de organisatie van de door het stadsdeel bekostigde bewonersdag. 'We hopen van het dagelijks bestuur te horen hoe dit heeft kunnen gebeuren.'

Dat was niet het geval. Het dagelijks bestuur liet in een reactie weten geen bemoeienis te hebben met de organisatie van de bewonersdag, en daarom geen zinnig woord te kunnen zeggen over het advieswerk van Koenen. Van de andere fracties kwamen geen vragen.

Betrokkenheid
Die reactie verbaasde niet. De bestuurscommissie in Zuidoost kreeg lucht van de betrokkenheid van Koenen door een document van de afdeling communicatie met vragen en antwoorden over de bewonersdag, verspreid onder de commissieleden om te gebruiken bij eventuele interviews.

De Boer: 'Dat was al heel bijzonder, maar we keken helemaal vreemd op toen twee van de twaalf vragen over Koenen bleken te gaan. Op de vraag of het wel gepast is dat zij meewerkt aan de bewonersdag, luidt het goede antwoord kennelijk dat dat de verantwoordelijkheid is van de organisatie.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden