PlusNet Open

Studio K/C Move

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: studio K/C Move.

Bij K/C Move kun je terecht voor lessen Barre of Reformer Pilates. Dat laatste vindt plaats op speciaal voor de studio ontworpen machines Beeld Tammy van Nerum
Bij K/C Move kun je terecht voor lessen Barre of Reformer Pilates. Dat laatste vindt plaats op speciaal voor de studio ontworpen machinesBeeld Tammy van Nerum

"Je hersenen zijn bij het sporten van fundamenteel belang," zegt Mar­gherita Bencini (40), eigenaar van K/C Move. Volgens de professioneel danser en afgestudeerd bewegingswetenschappper gebeurt het trainen van de hersenen niet door gewezen te worden op verkeerd gebruik van spieren of lichaamsdelen, maar door dit zelf te ervaren.

'Spidermans'
Bencini: "KinetiCode is een trainingsmethode die ik zelf heb ontwikkeld." Ze doceert deze methode in het pand aan de Rozengracht. "Het gaat om de coördinatie tussen verschillende lichaamsdelen, en de relatie tussen een beweging en de kracht die erachter schuilgaat. ­Alleen de naam of functie van een spier kennen is niet voldoende. Pas als je ziet wat de uitwerking is op de rest van je lichaam, zijn je hersenen geneigd om te verbeteren."

Bij K/C Move kun je terecht voor lessen Barre of Reformer Pilates. Dat laatste vindt plaats op speciaal voor de studio ontworpen machines. Terwijl je 'spidermans' of 'legcircles' doet, biedt de machine weerstand. Het maakt de oefeningen zwaarder dan ze op het eerste gezicht lijken, maar een enthousiast "brava, brava!" van Bencini helpt je door de les heen.

Symmetrie van het lichaam
De lessen zijn gefocust op de houding en symmetrie van het lichaam. Voor 30 euro volg je drie proeflessen, een abonnement voor twee keer per week sporten kost 120 euro per maand. "Ons doel is mensen zover krijgen dat ze zin hebben in bewegen in plaats van in een ijsje." En dat zijn - uit de mond van een Italiaanse - veelbetekenende woorden.

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

K/C Move

Rozengracht 93A
020 7776233
kineticode-pilates.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden