Studentenverenigingen bijeen na geweld

De Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) roept alle aangesloten 48 studentenverenigingen bijeen om extra maatregelen te nemen tegen geweld.

Redactie
null Beeld Amaury Miller
Beeld Amaury Miller

Aanleiding is het incident bij de Groningse studentenvereniging Vindicat Atque. Daar werd een eerstejaars tijdens de introductieweek in augustus zo hard op zijn hoofd geslagen dat hij hersenoedeem opliep, een gevaarlijke zwelling in de hersenen door vochtophoping.

"De LKvV en alle aangesloten studentenverenigingen distantiëren zich van alle vormen van geweld, discriminatie en intimidatie tijdens introductietijden," aldus LKvV-voorzitter Ruben Hoekman.

Amsterdam overlegt nog
Volgens hem geeft het incident in Groningen geen representatief beeld van de introductietijden in Nederland. Hoekman onderstreept dat er in de studentensteden jaarlijks afspraken worden gemaakt tussen de studentenverenigingen en onderwijsinstellingen over de introductietijd.

Het Amsterdamse studentencorps ASC/AVSV overlegt nog of men gehoor geeft aan de oproep. Volgens een woordvoerder zijn de afspraken die het Amsterdamse corps heeft over de groentijd al 'heel goed'.

Naar verwachting komen de kopstukken van de verenigingen volgende week vrijdag bij elkaar.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden