Advertentie van: Volkswagen Bedrijfswagens

Wat is dit?

'Advertentie van: ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Studenten ROC Amsterdam krijgen praktijkles via Instagram

Volkswagen Bedrijfswagen initieert pilot nieuwe lesmethode

Het klaslokaal uit om praktijkkennis op te doen? Dat hoeft als mbo-student niet meer. Instagram openen is voldoende. Via de nieuwe lesmethode ‘Klassewerk’ geven vakspecialisten praktijkles via Instagram Live. Zij beantwoorden real time terwijl ze aan het werk zijn vragen die de studenten stellen via de chat. De pilot start op ROC Amsterdam en mboRijnland in Leiden en de live lessen worden verzorgt door specialisten in duurzaam bouwen. Zo keken de studenten donderdag mee terwijl er een Wikkel House (een duurzame tiny house woning van karton) werd geplaatst in de Tuinen van West in Amsterdam.

null Beeld Volkswagen Bedrijfswagens
Beeld Volkswagen Bedrijfswagens

Badr Moustaïne, docent en coördinator bij ROC Amsterdam, geeft aan dat Klassewerk dynamischer is dan zijn gebruikelijke lesmethode: “De studenten zien de lesstof voor hun ogen worden toegepast. Dat gebeurt nergens binnen het technisch onderwijs.” Uit onderzoek dat is uitgevoerd onder de deelnemende studenten blijkt dat ook de studenten (91%) het leerzaam lijkt om les te krijgen van professionals uit de praktijk.

Marjolein van Kooten, Opleidingsmanager Bouw, Infrastructuur & Onderhoud ROC Amsterdam, ziet ook de toegevoegde waarde van Klassewerk: “Specialisten uit de praktijk hebben actuele kennis (over duurzaamheid en innovatie) die op een school nooit in die mate aanwezig kan zijn.” Deze kennis heeft een grote toegevoegde waarde voor de deelnemende studenten. Meer dan de helft van de studenten (66%) geeft dan ook aan dat ze denken dat de kennis die ze opdoen bij Klassewerk hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.

null Beeld Volkswagen Bedrijfswagens
Beeld Volkswagen Bedrijfswagens

Deze nieuwe manier van lesgeven heeft echter niet alleen een toegevoegde waarde voor de deelnemende studenten, illustreert Moustaïne: “Vakspecialisten dragen een steentje bij aan de opleiding van hun toekomstige medewerkers. In ruil draagt hun kennis uit de praktijk bij aan de ontwikkeling van de docenten. Er is sprake van een duurzame wisselwerking.”

Met Klassewerk wil Volkswagen Bedrijfswagens het huidige praktijkonderwijs aanvullen, een bijdrage leveren aan de groeiende behoefte aan actuele kennis over innovatie en duurzaamheid in het mbo en het beroepsperspectief van studenten verbeteren. Hiermee willen ze het verschil maken voor bedrijfsmensen van de toekomst.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden