Studenten in actie tegen bètafusie

Studenten van de Universiteit van Amsterdam maken zich op voor een actie tegen de fusie van de bètafaculteit met die van de Vrije Universiteit.

null Beeld anp
Beeld anp

De studenten willen op 2 september, de dag van de opening van het academisch jaar, protesteren, omdat zij denken dat het onderwijs er met de fusie niet beter op wordt. De grootschaligheid die de decanen van de faculteiten als meerwaarde zien, zien studenten juist als een gevaar.

Dat bleek gisteren tijdens een bijeenkomst van protestgroep Animo, waarbij ook vertegenwoordigers van de Centrale Studentenraad en de Facultaire Studentenraad aanwezig waren. "Als echte bèta's willen wij cijfers zien die de stelling dat het helemaal prachtig wordt, grondig onderbouwen," aldus een student. Even later werd een voorstel van informaticastudenten om een protestborrel te houden tijdens de opening van het academisch jaar met luid applaus ontvangen. Ook het idee voor hoorzittingen met onafhankelijke sprekers met verstand van onderwijsfusies kan op instemming rekenen.

Dinsdag namen de colleges van bestuur van de Uva en de VU het besluit hun bètafaculteiten samen te voegen. De nieuwe Amsterdam Faculty of Science, die in omvang groter wordt dan de hele Wageningen University, moet het wetenschappelijke uithangbord van Amsterdam worden.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden