Studenten: docenten beheersen Engels slecht

Studenten zijn ontevreden over de internationalisering van het onderwijs. Met name de beheersing van het Engels onder docenten wordt laag beoordeeld.

ANP
Het percentage studenten dat tevreden is over internationalisering bedraagt in 2018 51,8 procent. Dat is iets lager dan in 2017. Beeld anp
Het percentage studenten dat tevreden is over internationalisering bedraagt in 2018 51,8 procent. Dat is iets lager dan in 2017.Beeld anp

Dat blijkt uit de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE).

"De tevredenheid over internationalisering daalt licht en blijft zeer laag. Zeker nu internationalisering een steeds grotere rol speelt op instellingen is dit zorgwekkend. Het moet vanzelfsprekend zijn dat wanneer je voor een Engelstalige opleiding kiest, je docenten goed Engels spreken,'' zegt voorzitter Tom van den Brink van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Arbeidsmarkt
Het percentage studenten dat tevreden is over internationalisering bedraagt in 2018 51,8 procent. Dat is iets lager dan in 2017 toen het percentage 52,2 procent bedroeg.

Ook over de aansluiting van studieprogramma's op de arbeidsmarkt maakt de grootste belangenorganisatie van hbo- en wo-studenten zich zorgen. Het aantal studenten dat daarover tevreden is nam met ruim 2 procent af.

Bezuinigingen
Uit de enquête blijkt daarnaast dat bijna een kwart van de studenten ontevreden is over de gehele eigen opleiding. "Opnieuw blijkt dat studenten niks merken van beloofde kwaliteitsverbeteringen, omdat er alleen maar bezuinigd wordt. De minister moet haar beloftes nakomen en investeren, zodat studenten het onderwijs krijgen waar ze recht op hebben," zegt voorzitter Geertje Hulzebos van de Landelijke Studentenvakbond over de afgenomen algehele tevredenheid.

Lees ook: There's a limit to Engels onderwijs in Nederland

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden