Studente (23) Zuidoost beschoten vanaf 285 meter afstand

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de poging tot doodslag op een buitenlandse studente vorige week woensdag in Zuidoost.

Het Parool

De 23-jarige vrouw zat op haar bed in haar studentenkamer rond 21.00 uur Netflix te kijken, toen zij plotseling een klap hoorde en iets tegen haar hoofd voelde. Tellen later stroomde er bloed over haar gezicht.

Ze blijkt aan de dood te zijn ontsnapt: een kogel die door het raam naar binnen werd geschoten schampte haar hoofd. De studente, die uit het buitenland komt, woont op de achtste verdieping van een flat aan Daalwijk. Wie de dader is en waarom de kogel werd afgevuurd, is niet bekend.

285 meter
In de uitzending van Opsporing Verzocht blijkt dat het mogelijk is dat er vanaf de grond is geschoten, maar ook vanuit een auto of een hoger gelegen locatie behoort tot mogelijkheden.

Het lijkt er niet op dat er gericht is geschoten op de kamer van de studente. Naar schatting is er vanaf ongeveer 285 meter afstand geschoten op de woning vanuit de omgeving van de Dolingadreef, Bernard Shawsingel of de Alfred Döblinstraat. De vrouw zat achter een gesloten gordijn.

De studente werd naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen en kort daarna weer ontslagen. Maar door het gebeurde is ze zo bang geworden dat ze haar studie heeft afgebroken en naar haar thuisland is vertrokken.

Lees ook: Bewoonster (23) gewond na beschieting woning Zuidoost

Er is vanaf 285 meter geschoten Beeld Opsporing Verzocht
Er is vanaf 285 meter geschotenBeeld Opsporing Verzocht

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden