Stropers moorden tweederde olifanten in reservaat uit

Van de olifantenpopulatie in het grote reservaat Selous in Tanzania is sinds 2009 66 procent uitgemoord door stropers. Dat melden het Wereld Natuur Fonds (WNF) en onderzoeks- en monitoringsorganisatie Traffic op basis van cijfers van het Afrikaanse land.

ArchieffotoBeeld EPA

In Selous, een van de grootste wildreservaten van de wereld, leefden in 2009 39 duizend dikhuiden en het had daarmee de op een na grootste olifantenpopulatie in Afrika. Op dit moment zijn er nog amper 13 duizend olifanten over. 'Een 'alarmerende situatie' aldus WNF.

In heel Afrika zijn in 2012 zijn ruim 22 duizend olifanten gedood. Dat bleek eerder uit cijfers van Cites, een organisatie die afspraken maakt over de internationale handel in beschermde plant- en diersoorten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden