Update

Stroomstoring Zuidoost verholpen

De stroomstoring van netbeheerder Tennet, waar 18.000 huishoudens in stadsdeel Zuidoost last van hadden, is verholpen. Liander verwacht alle klanten binnen een uur van stroom te voorzien.

Het Parool

De netbeheerder laat via Twitter weten dat de spanning op de verbindingen is hersteld. Naar de oorzaak van de storing wordt nog onderzoek gedaan.

Liander, waar de 18.000 huishoudingen op zijn aangesloten, is ondertussen bezig de stroomvoorziening naar alle klanten in het getroffen gebied te herstellen. Een woordvoerder laat weten dat ze langzaam aan het bijschakelen zijn en verwacht dat het getroffen gebied binnen een uur weer van stroom is voorzien.

De storing begon rond 00.45 uur en betrof 43 megawatt. Niet alleen 18.000 huishoudens, ook een aantal grote bedrijven - waaronder vermoedelijk een groot datacentrum - hadden last van de storing.

AMC
In het getroffen gebied staat ook het AMC. Zij hadden echter geen last van de storing omdat ze een eigen energiecentrale hebben die het bij een dergelijke stroomstoring overneemt.

Schiphol
Hoewel zij niet direct op hetzelfde stroomnet zitten, had ook Schiphol last van de storing. "Zij hebben te maken gekregen met een spanningsdip, maar door de drukte van de dag heeft dit voor hen grote gevolgen," aldus een woordvoerder van Tennet. "Maar zij zitten niet direct op dezelfde verbinding, daarom hebben zij nu wel weer stroom en is dat in Zuidoost nog niet het geval."

Liander laat weten afhankelijk te zijn van Tennet. "Zij zijn verantwoordelijk voor de stroom op de snelwegen, zodra dat verholpen is, kunnen wij ook weer stroom leveren." Hoe lang dit nog zal duren is nog onbekend.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden