Strenger tegen drugs op festivals

AMSTERDAM - De politie gaat deze zomer op dancefestivals streng controleren op drugsbezit. Agenten zijn zowel bij de ingang als op de festivalterreinen in uniform en burger aanwezig. Verder gebruiken agenten weer drugshonden om verdovende middelen op te sporen.

In Amsterdam vinden onder meer Sensation (5 juli) en Black (12 juli) in de Arena plaats. Volgens de politie heeft verscherpte controle in de afgelopen jaren tot meer aanhoudingen en minder problemen door drugsgebruik geleid.

Politie en justitie laten eveneens weten dit jaar een zero tolerancebeleid op het gebied van drugs te voeren bij de feesten Awakenings (28 juni, Spaarnwoude), Dance Valley (12 juli, Spaarnwoude) en Mysteryland (23 augustus, Haarlemmermeer).

De organisatoren van deze feesten zullen alle bezoekers fouilleren. Iedereen die drugs bij zich heeft, moet die inleveren en komt er niet meer in. In voorgaande jaren hoefden betrapte feestgangers alleen hun verdovende middelen af te staan, maar mochten ze wel nog naar binnen. Bij grotere hoeveelheden krijgt een feestganger een boete of wordt hij zelfs opgepakt.

Volgens Jellinek, de instelling voor verslavingszorg en -preventie, leidt de verscherpte controle tot riskanter drugsgebruik. Feestgangers zullen, voordat ze de poort doorgaan, meer drugs in een keer nuttigen in plaats van gedoseerd gebruik.

Overigens scherpt ook de politie Brabant Zuid-Oost haar drugsbeleid op dancefeesten aan. Het gaat om de feesten Lake Dance (21 juni), Extrema Outdoor (19 juli), Flavour (30 augustus) en Sneakerz (14 september). (HET PAROOL)

Ook op dansfestijn Dance Valley zal de politie een zero tolerancebeleid voeren op het gebied van drugs. Foto: Koen Suy/ANP Beeld
Ook op dansfestijn Dance Valley zal de politie een zero tolerancebeleid voeren op het gebied van drugs. Foto: Koen Suy/ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden