Streekvervoer staakt weer op 19 mei

Het streekvervoer staakt opnieuw op zaterdag 19 mei. Treinen, trams, metro's en stadsbussen in Amsterdam blijven wel gewoon rijden.

Het Parool
De FNV verwacht dat het overgrote meerendeel van de chauffeurs hun werk zal neerleggen. Beeld anp
De FNV verwacht dat het overgrote meerendeel van de chauffeurs hun werk zal neerleggen.Beeld anp

Vanwege de eindexamens is er de komende drie weken geen staking op werkdagen. Chauffeurs willen niet dat de examenkandidaten hinder hebben van de staking.

De staking is een tweede actie in een reeks 'estafettestakingen' waarbij er elke keer in verschillende regio's wordt gestaakt. Welke regio's die dag in actie komen, maken de bonden begin volgende week bekend. Tijdens de eerste actie werd er gestaakt in Twente, Arnhem en Nijmegen.

Paula Verhoef, bestuurder FNV, benadrukt dat de keus tussen wel of niet staken bij de werkgevers ligt. "Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook na de examentijd," meldt Verhoef.

De stakingen beginnen vanaf de eerste rit van de dag en duren tot en met de laatste dienst. Het GVB valt niet onder de bedrijven die zullen staken.

Werkdruk
De stakers willen een loonsverhoging, maatregelen om de werkdruk te verminderen en plaspauzes tijdens hun dienst.

Jack d'Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: "Werkgevers nemen ons na vijf stakingsdagen nog steeds niet serieus. We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. We gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen."

Lees ook: Opgelet, het streekvervoer staakt maandag en dinsdag.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden