Straatverkopers niet meer welkom op Buikslotermeerplein

Straatventers zijn vanaf 1 april niet welkom in winkelcentrum Boven 't IJ in Amsterdam-Noord. Als ze zich er wel vertonen, treedt de politie op. Vooral de eerste periode zal de politie extra streng controleren, laat het stadsdeel weten.

Redactie
Het Boven 't Y winkelcentrum op Buikslotermeerplein. Beeld anp
Het Boven 't Y winkelcentrum op Buikslotermeerplein.Beeld anp

Winkeliers op het Buikslotermeerplein in Noord klagen al jaren over het agressieve gedrag van de abonnementenverkopers. De verkopers volgen de klanten zelfs de winkels in, volgens centrummanager Arnold Liefveld.

Na veel klachten vanuit het winkelcentrum, is er nu dus een ventverbod ingesteld door stadsdeel Noord. Als er vanaf 1 april nog een straatverkoper te zien is, wordt de politie ingeschakeld.

De vaste colporteurs die maandelijks een vergunning aanvragen om op het plein te staan, zijn geïnformeerd over het verbod, laat het stadsdeel weten.

Wijkagent René Brugman twitterde in september 2013 al over 'opdringerige colporteurs'. En vroeg mensen zich te melden die er klachten over hadden. In een andere tweet van dezelfde dag zei hij dat hij mannen van Oxxio bezig zag op het Buikslotermeerplein, maar dat hij er niet echt tegen kon optreden.

Eerder werden straatventers al geweerd in Arnhem, Roosendaal en Amersfoort. In het centrum van Arnhem moeten de venters een vergunning van 203 euro in bezit hebben voordat ze mensen mogen aanspreken.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden