Stoppen met roken bevordert bedprestaties

Roken verslechtert de seksuele prestaties van mannen. Dat concluderen wetenschappers uit Boston die onderzoek verrichtten naar de seksuele gezondheid van mannen die succesvol waren gestopt met roken, en mannen die hun oude gewoonte weer hadden opgepakt na het volgen van een stoppen-met-rokenprogramma.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Het onderzoek is deze week gepubliceerd in de British Journal of Urology International. De resultaten zijn nog niet definitief, maar Christopher Harte, een van de onderzoekers, zegt dat de conclusie zo zwaarwichtig is dat ze die snel naar buiten wilden brengen, 'ongeacht of die van toepassing is op alle mannen die roken of niet, zodat mannen dit kunnen betrekken bij hun afwegingen om te stoppen met roken.'

Harte wijst ook op de risico's die roken op seksueel gebied met zich meebrengt voor met name jongere mannen. 'Die denken: o, daar hoef ik me nog lang niet druk om te maken.'

Grotere erectie
Mannen die gestopt waren met roken rapporteerden een grotere erectie en waren sneller opgewonden dan toen ze nog rookten. Harte wijst erop dat ze dit onder onderzoeksomstandigheden concludeerden, en niet onmiddellijk verbetering hadden geconstateerd in het dagelijks leven.

De onderzoekers denken dat artsen met hun voorlopige bevindingen mannen makkelijker kunnen overtuigen van het nut om met roken te stoppen. Uit ander onderzoek is al wel bekend dat rokers tweemaal zoveel kans lopen op impotentie als niet-rokers.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden