Stille strijd om de beste döner kebab in de Van Woustraat

Wie in de Van Woustraat in Oud-Zuid döner kebab gaat halen, waant zich in een heuse concurrentiestrijd. Bij 'Urfa Sofrasi' hangt een groot spandoek boven de ingang dat schreeuwt: 'De drukke en dure overbuurman heeft gelijk: wij zijn goedkoop!' Het spandoek verwijst naar een recensie die bij Leeman Döner in het raam hangt.

Sherida van IJsselmuide
Het beruchte spandoek Beeld Sherida van IJsselmuide
Het beruchte spandoekBeeld Sherida van IJsselmuide

Julius Jaspers schreef in februari van vorig jaar een recensie over Leeman waarin hij aan overbuurman Urfa Sofrasi refereerde als 'rustig' en 'goedkoop'. Hij voegde hier nog aan toe dat hij altijd had geleerd zijn spullen te halen op de plek waar de rij het langste is, zoals bij Leeman.

De recensie pronkt al bijna een jaar aan de muur van Leeman, maar de overbuurman reageerde pas drie dagen geleden door het grote spandoek boven zijn deur te hangen. 'Als zij iets slechts over ons aan hun muur hangen, dan mogen wij ook best iets terug doen,' zegt een medewerker van Urfa Sofrasi.

Dat Leeman de recensie heeft opgehangen om Urfa Sofrasi zwart te maken, wil hij niet horen. Medewerker Urfa Sofrasi: 'Ze zijn onze concurrent, ze hadden het op zijn minst uit de tekst kunnen halen.'

Excuses
'Het is eigenlijk gratis publiciteit voor ons,' zegt Fatma Kiliç. Ze moet eigenlijk wel lachen om de actie. Haar vader is de eigenaar van de goedlopende dönerzaak, die al meer dan twintig jaar in de Van Woustraat gevestigd is. 'Ik vind het vooral vervelend dat iedereen denkt dat we ruzie hebben met de overburen. We zijn niet eens boos, maar deze actie is wel gewoon jammer. Ik wil het afronden en niet meer aan alle klanten hoeven uit te leggen dat geen sprake is van een ruzie,' zegt Kiliç.

Ondanks de bewering dat er geen ruzie is, wil Kiliç wel een excuses van de döner concurrent: 'Verder zou ik graag erbij willen zetten dat we geen deel van de tekst van Julius Jaspers weg kunnen halen omdat dit de hele recensie is.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden