Stiletto-run in PC Hooftstraat

AMSTERDAM - Voor het derde achtereenvolgende jaar maakten donderdagmiddag hebberige vrouwen op stilettohakken de sjieke P.C. Hooftstraat in Amsterdam onveilig.Tijdens deze editie van de Glamour Stiletto-run probeerden 125 veelal jonge dames op torenhoge naaldhakken zo snel mogelijk de 350 meter lange straat door de rennen.

Na veel duw- en trekwerk tussen de vrouwen vanaf de start, was de 25-jarige Tamara Ruben uit Veenendaal de eerste die de finishlijn passeerde. Hiermee won ze 10.000 euro aan winkelgeld, meteen in de dure winkelstraat uit te geven.

Eerder op de dag hadden de meiden zich in voorrondes in Groningen, Haarlem, Arnhem, Rotterdam of Antwerpen voor de finale moeten kwalificeren. Onder begeleiding van een BN'er werden de 25 snelste dames van elke stad vervolgens in een dure limousine naar Amsterdam gereden.

Voorwaarde om aan de wedstrijd te mogen meedoen, was dat de hak van de schoen minimaal 9 centimeter hoog en maximaal 1,5 centimeter breed was. Bovendien waren mannen uitgesloten van deelname. Naast de prijs voor de snelste deelneemster werden ook prijzen uitgedeeld voor de best geklede dame en die met de opvallendste schoenen.

Hoewel ze uiteindelijk ruim als eerste over de finish kwam, trainde de winnares naar eigen zeggen nauwelijks op het rennen op stiletto's. ''Maar ik doe aan hardlopen, dat is natuurlijk een voordeel. Ik wist zelf eigenlijk niet dat ik zo snel was'', aldus Ruben, die de voorronde in Arnhem liep. Waar ze het prijzengeld aan besteedt, kon de winnares nog niet zeggen. ''Maar in ieder geval niet aan stiletto's.''

Begeleidster van de delegatie uit Antwerpen was actrice Hanna Verboom (24). Zelf rende ze nog nooit langer dan een meter of drie met stiletto's aan haar voeten. ''Maar het is wel een mooi gezicht, 125 van die hysterische vrouwen die op je af komen rennen.''

Terwijl de winnares werd gehuldigd, trok Martina Kamminga (19) uit Groningen teleurgesteld haar pumps uit. ''Ik had heel erg gehoopt dat ik ging winnen. Ik had mezelf van tevoren ingeprent dat winnen belangrijker was dan meedoen. Maar ik was gewoon niet snel genoeg.''. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden