Schuim

Stiekem verliefd op Isa Hoes

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de boekpresentatie van Engel, van Isa Hoes en Vlinder Kamerling.

Hans van der Beek
De co-auteurs: Isa Hoes en dochter Vlinder Kamerling (11). Beeld Schuim
De co-auteurs: Isa Hoes en dochter Vlinder Kamerling (11).Beeld Schuim

T waalf - auw! - jaar geleden interviewde ik Isa Hoes voor de Klapstoel. Een heerlijke stuiterbal. Niet vaak schoot een gesprek zo vrolijk alle kanten. Ik heb het interview er nog eens bij gepakt en het laatste steekwoord is te leuk om hier niet te herhalen.

Over Kees van Kooten:
"Dag, je spreekt met Isa. Ik zou nog even bellen over Kees van Kooten, maar je bent er niet. Nou ja, hij is in ieder geval de vader van Kasper van Kooten, en... ik spreek gewoon maar je voicemail in, hè. Dus. Vader van Kasper. Die volgens mij al net zo veelzijdig is. Kasper had een geweldige rol in All Stars, en is ook nog eens drummer, en stemmetjes inspreken kan hij ook - zó leuk. Maar nu heb ik het alleen maar over zijn zoon. Maar ja, het is natuurlijk wel de vader van de zoon van... ik lijk wel dronken, maar ik heb de hele dag buiten gedraaid, in de kou, dus ik ben ook wel een beetje soort van raar. Weet je? Je kan me ook gewoon even terugbellen."

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Sindsdien ben ik een klein beetje verliefd op Isa Hoes.

Ze heeft een kinderboek geschreven, Engel, samen met haar dochter Vlinder (11). Dat ging als volgt, zegt ze op de boekpresentatie.

Moeder: "Vind je het leuk om samen een kinderboek te schrijven?"
Dochter: "Ja hoor."

En zo staan we allemaal in een stampvol 't Blauwe Theehuis. Binnen is het klam, buiten regent het als een beest. Als hapjes zijn er dropjes en zure matjes en een roze chocoladefontein en ook pizzapuntjes. Dit is duidelijk het feestje van Vlinder.

Het eerste exemplaar is voor haar beste vriendinnetje Mare. 'Aaaagh,' zegt de zaal, en 'Wat lief' en er is ook applaus. Hoes maakt zich toch wat zorgen: "Straks gaan mensen er iets van vinden." Zeker omdat het haar eerste fictieboek is. "Het is makkelijker om over mezelf te schrijven, blijkt."

Dat blijkt zeker. Van haar boek Toen Ik Je Zag, over haar leven met Antonie Kamerling, werden er meer dan 300.000 verkocht en van haar vriendenboek met Barry ­Atsma, Doordraven En Overeind Blijven, toch ook vijftienduizend, het aantal exemplaren dat nu ook van Engel is gedrukt. Dan snap je meteen waarom de ­literair agenten Paul Sebes en ­Willem Bisseling hier zo stralend rondlopen.

En de volgende bestseller is alweer in de maak, blijkt buiten, schuilend voor de regen. Met collega-actrice Medina Schuurman schrijft Hoes momenteel aan Te lijf, over de kunst van het mooi ouder worden. Een boek over de overgang, het laatste taboe.

Dochter Vlinder loopt ondertussen met een vriendinnetje rond onder een enorme paraplu. "We gaan overleven." Daar zit nog wel een boek in.

Wat Boekpresentatie Engel, van Isa Hoes en Vlinder Kamerling
Waar ‘t Blauwe Theehuis, Vondelpark
Wie Isa Hoes, Vlinder Kamerling, Linda Crombach, Medina Schuurman, Katinka Zoetmulder, Patty Zomer, Anke Laterveer
Wanneer Maandag 20 juni, 16.00 uur tot 18.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans leerde dat hij volgens Ayurveda een olifant is, geen twijfel mogelijk.

Zoon Merlijn Kamerling en tante Liesbeth Kamerling. Merlijn organiseert 18+-feesten op het Rembrandtplein. 'Mag de naam er ook bij? Finally!' Natuurlijk, jongen. Beeld Schuim
Zoon Merlijn Kamerling en tante Liesbeth Kamerling. Merlijn organiseert 18+-feesten op het Rembrandtplein. 'Mag de naam er ook bij? Finally!' Natuurlijk, jongen.Beeld Schuim
Fotograaf Patricia Steur, presentatrice Manuëla Kemp en kunstenares Louise Schiffmacher (vlnr) vormen een beruchte vriendinnengroep met Isa Hoes. Beeld Schuim
Fotograaf Patricia Steur, presentatrice Manuëla Kemp en kunstenares Louise Schiffmacher (vlnr) vormen een beruchte vriendinnengroep met Isa Hoes.Beeld Schuim
De uitermate tevreden literair agenten Paul Sebes (l) en Willem Bisseling. Beeld Schuim
De uitermate tevreden literair agenten Paul Sebes (l) en Willem Bisseling.Beeld Schuim
Schoolpleinvriendinnen van Hoes, Sylvana Mascini (r) en Elleke van Duin, wier zoon Boet het stoerste jongetje van de klas is. Hij is dol op Vlinder, maar niet verliefd. Beeld Schuim
Schoolpleinvriendinnen van Hoes, Sylvana Mascini (r) en Elleke van Duin, wier zoon Boet het stoerste jongetje van de klas is. Hij is dol op Vlinder, maar niet verliefd.Beeld Schuim
De chocoladefontein is roze. Dat moest van Vlinder. Beeld Schuim
De chocoladefontein is roze. Dat moest van Vlinder.Beeld Schuim

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden