Sterrenchefs koken voor Sint-Maarten

Dertig sterrenkoks hebben zondag een lunch verzorgd in het Okura Hotel in Amsterdam om geld in te zamelen voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten.

Beeld anp

De dertig chefkoks die de lunch bereidden hebben allemaal een of meerdere Michelinsterren. Ook de chefs van de Amsterdamse restaurants Ciel Bleu, Yamazato (allebei uit het Okura), La Rive, Bridges en Bord'Eau deden mee, net als die van het bekende driesterrenrestaurant De Librije.

In de Grand Ballroom van het Okura werd één grote keuken geplaatst, met daaraan 30 tafels met plek voor tien personen. Zij kregen allemaal een vijfgangenmenu, inclusief aperitief en bijbehorende wijnen.

Beeld anp

Het initiatief voor de benefietlunch is genomen door Alliance Gastronomique, het Europese samenwerkingsverband van restaurants. Veel chefs die hier lid van zijn kennen Sint-Maarten en haar bewoners door Fête de la Cuisine. Dit is een culinairfestival waarbij verschillende sterrenchefs het eiland aandoen. Vorig jaar vond dit voor de tiende keer plaats.

De opbrengst van de lunch - een plekje kostte 300 euro - gaat volledig naar het Rode Kruis. Ook werden er tijdens het eten verschillende objecten geveild, zoals een advertentie op een billboard langs de snelweg en een bijzondere Chesterfield-bank.

Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.