Sterrenchef Van Kranen (27) nieuwe chef Bord'Eau
De 27-jarige sterrenchef Bas van Kranen zwaait per 1 januari 2018 de scepter in de keuken van restaurant Bord'Eau in hotel De L'Europe.
Hij neemt het stokje over van tweesterrenchef Richard van Oostenbrugge, die met zijn sous-chef Thomas Groot een eigen restaurant langs de Amstel zal beginnen.
Wie naast Van Kranen komt te werken is nog onbekend. Een woordvoerder van Bord'Eau laat weten dat het team rondom Van Kranen in de komende drie maanden samengesteld gaat worden.
Van Kranen werkte zes jaar bij het Zuid-Limburgse sterrenrestaurant De Leuf, waar hij op zijn 23ste het werk van chef-kok Paul van de Bunt voortzette.
Lees ook: In deze Amsterdamse sterrenrestaurants dineer je het voordeligst
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.