'Stem op Denk is stem op polarisatie'

De polarisatie in het Nederlandse politieke landschap wordt alleen maar erger en minderheden beseffen het gevaar daarvan niet. Dat zegt Saïd Bouharrou, de woordvoerder van de Raad van Marokkaanse Moskeeën in Nederland.

ANP
Tunahan Kuzu (R) en Selcuk Ozturk van de Denk tijdens het vragenuur. Beeld anp
Tunahan Kuzu (R) en Selcuk Ozturk van de Denk tijdens het vragenuur.Beeld anp

'Een stem op de PVV is een stem op polarisatie, een stem op Denk is geen stem op depolarisatie,'' aldus Bouharrou maandag in een ingezonden opiniestuk in de Volkskrant. Net als de PVV draagt Denk volgens hem bij aan de toenemende tweedeling in de politiek.

Hij waarschuwt ervoor dat als het politieke midden veel stemmen verliest aan Denk dat ook zal leiden tot meer stemmers op de PVV. "De polariserende tegenpolen worden groter ten koste van het middenveld.''

Schreeuw om 'change'
Het succes van Denk ligt in "haar depolarisatiepoging van het polarisatiesucces van de PVV.'' De schreeuw om 'change' wordt echter volstrekt verkeerd ingevuld door Denk, aldus Bouharrou. De beweging is volgens hem een strategische pr-denktank. Hoe zit het met veiligheid als straks de kemphanen Denk en PVV de samenleving splijten? Hoe zit het met de economie en welvaart? Hoe gaat Denk de werkgelegenheid stimuleren en hoe denkt zij over Europa?

Een oplossing voor problemen heeft Denk nog niet. Zij zal "eerst moeten werken aan een behoorlijk en geloofwaardig partijprogramma dat verder gaat dan alleen kansloze moties indienen ten behoeve van gratis publiciteit,'' aldus Bouharrou.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden