Column

Stel je voor dat Mark Rutte er ranzige seksuele hobby's op nahoudt

Theodor Holman
Theodor Holman Beeld Jean-Pierre Jans
Theodor HolmanBeeld Jean-Pierre Jans

Je bent beroemd, verdient miljoenen en denkt dan: nu zal ik me seksueel eens lekker uitleven. Bill Cosby dacht: ik wil fijn vrouwen drogeren en als ze voor dood liggen, verlustig ik me aan ze.

Jimmy Savile - inmiddels overleden - vergreep zich niet alleen aan kinderen, maar ook aan lijken. Hij betrok ze van het plaatselijke ziekenhuis.

'En wat heb jij met je geld gedaan, Jimmy?'
'Ik heb heerlijk een meisje dat was omgekomen bij een verkeersongeluk, in het ziekenhuis uit de koelcel gehaald en heb haar toen geneukt.'
Hoe sneu. Maar ik lees het graag.

Mao Zedong deed iets anders, ook ziek, maar voorstelbaar: hij liet een assistent elke dag een meisje uitzoeken, dat dan aan de Grote Roerganger mocht zitten.

Precies hetzelfde deed Benito Mussolini. Die had twee banken in zijn kamer, maar - las ik in een biografie - prefereerde de vloer. Hij vond die banken te zacht voor het liefdesspel.

In mijn fantasie zou ik meer het type Frank Sinatra of John F. Kennedy zijn. De Amerikaanse president legde het aan met seksbom en actrice Marilyn Monroe.

Kennedy meende daar, als machtigste man van de wereld, recht op te hebben, en ik kan me daar iets bij voorstellen. Ik bedoel, Marilyn spreekt ook tot mijn verbeelding, vooral in die prachtige jurk die ze in 'Some like it hot' draagt.

In Nederland kennen wij zulke schandalen niet. Wij hadden prins Bernhard, maar dat was geen echte Nederlander. Dat was een Duitser, die door zijn huwelijk per ongeluk, en net op tijd, bij de goeden terecht was gekomen, maar zich daar niet naar gedroeg.

Een oorspronkelijk Nederlandse misdadige, dan wel poëtische schuinsmarcheerder haalt het nieuws niet. Zelfs niet nu de ethiek rond zulke affaires als een oud beschimmeld stuk kaas ergens onder in een la van het redactielokaal ligt.

Je kunt dat als teken van beschaving beschouwen, maar ik geloof daar niet in. Ik denk dat je Nederlandse smeerpijperij simpel onder de pet kunt houden, omdat die vermoedelijk nooit echt wordt geloofd.

Stel je voor dat Mark Rutte er ranzige seksuele hobby's op nahoudt. De pers zwijgt, maar ik geloof het ook domweg niet.

'Rutte speelt 's avonds 'De transcendentale etudes' van Frans Liszt met één hand en zit dan met z'n andere in z'n broekje.' Dat geloof ik meteen en is waarschijnlijk ook waar.

t.holman@parool.nl

Wil je reageren op dit artikel? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden