Lezersbrieven

'Steek je geld in echte duurzaamheid en sloop niet wat goed is'

Paroollezers reageren op de voorlopige groene plannen voor de stad. 'Een democratische ­beslissing in de raad hoeft nog niet altijd de juiste ­beslissing te zijn. Steek je geld in echte duurzaamheid en sloop niet wat goed is!'

Rutger Groot Wassink van GroenLinks tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen. Beeld anp
Rutger Groot Wassink van GroenLinks tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen.Beeld anp

Vergroening kost de inwoners van onze stad de komende jaren 700 miljoen euro extra... Je zou als overheid ook de Passenger Terminal kunnen laten staan en een duurzamere overtocht naar Noord kunnen bouwen (tunnel). De miljoenen die je ­daarmee bespaart hoef je dan niet bij de burgers te heffen.

Laat deze gemeenteraad de drang tot het bouwen van monumenten (onmogelijke bruggen etc.) van de ­vorige raad terugdraaien.

Een democratische ­beslissing in de raad hoeft nog niet altijd de juiste ­beslissing te zijn. Steek je geld in echte duurzaamheid en sloop niet wat goed is!

We zullen zien waar de nieuwe coalitiepartijen mee komen, hopelijk zijn ze zo wijs om geen geld over de balk te gooien en de Amsterdammers niet onnodig op lasten te jagen!

Huub Verweij, Amsterdam

Meer groen in het straatbeeld, ­nadat alles is volgebouwd. Dat geldt dan zeker niet voor Amsterdam-Zuidoost. Daar gaat men gestaag door met elk stuk groen vol te ­plempen met huizen.

Onze eerst zo mooie groene en meest gezonde wijk van Amsterdam wordt nu volgebouwd met vlak op elkaar gebouwde huizen en hoogbouw (zie de K-Buurt langs de Gooiseweg) waardoor er geen meter meer overblijft voor een stukje groen.

In het kale Bijlmerpark aan de ­ander kant van de weg, waar 11.000 bomen zijn gekapt, gaat men nu dan zeker weer bomen planten? Dat ­lossen we anders op door tegels uit de straat te halen. Reuze-idee die ­perkjes, die worden dan platgereden door de fietsers en gebruikt om het afval in te gooien zoals bierblikjes, plastic flessen, plastic bakjes en ­andersoortig vuil.

Onze gemeentearchitect heeft ook woningen gepland in het groen langs de tunnel van de A9; daar hoeft hij de tegels niet weg te halen want die ­liggen er niet. Van de Nota Ruimtelijke Ordening heeft hij nog nooit gehoord en van de groene hoofd­-structuur die dwars door dit gebied loopt nog minder.

Geweldig, zulke ideeën, en ik mag er ook nog aan meebetalen.

Henny van Gelderen, Amsterdam

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden