Stedelijke campagne tegen woninginbraak na succes Nieuw-West

De campagne tegen woninginbraak in Nieuw-West wordt ook in de rest van de stad gelanceerd door het succes van het project. Het project wordt uitgebreid tot een stedelijke campagne door zeventien wijken in Amsterdam Nieuw-West, West, Noord en Amstelveen.

Carmen Dorlo
null Beeld anp
Beeld anp

De campagne heeft gezorgd voor een daling van 25 procent van woninginbraken in vier wijken in Nieuw-West, waardoor er nu de keuze is gemaakt om uit te breiden naar de rest van de stad. 'Deze wijken zijn uitgekozen in samenwerking met de politie,' aldus Manon Koffijberg, woordvoerder van Stadsdeel Nieuw-West. 'Het project wordt uitgevoerd in de wijken waar de inbraakcijfers het hoogst zijn.'

Een stedelijk campagneteam van tachtig voorlichters zal van 9 december tot en met 28 december 50.000 woningen bezoeken om voorlichting te geven over woninginbraken. 'Daarbij wordt een preventietas uitgedeeld met flyers en anti-inbraaktips,' aldus Koffijberg. 'Ook worden er tijdschakelaars aangeboden om het licht in huis aan te laten als je het huis verlaat.'

Inlichting
Om de voorlichters niet te verwarren met inbrekers wordt er vooraf een brief gestuurd aan de betreffende inwoners van de wijken. Hierin staan herkenningspunten van de voorlichters en op welke tijden het campagneteam langs zal komen. Ook zal ten tijde van de campagne extra surveillance door politie plaatsvinden in de desbetreffende wijken.

De campagne begint op 9 december in stadsdeel Nieuw-West en zal begeleid worden door de stadsdeelvoorzitters en burgemeester van Amstelveen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden