Stankoverlast Mercatorplein blijkt wel schadelijk voor gezondheid

De stankoverlast aan het Mercatorplein leidt wel degelijk tot gezondheidsklachten. Dat blijkt uit een brief van de GGD van augustus, waarin een direct verband wordt gelegd tussen de stankoverlast en klachten als hoofdpijn, misselijkheid en slaapstoornissen.

Het Mercatorplein Beeld Google maps
Het MercatorpleinBeeld Google maps

Portefeuillehouder Dirk de Jager stuurde de brief van de GGD naar de gemeenteraad. VVD-raadslid Tom Leest reageert geschokt: 'Dit is verbazingwekkend, want twee weken geleden garandeerde Dirk de Jager (GroenLinks) op ons aandringen dat er geen gezondheidsrisico's zijn. Blijkbaar is hij niet op de hoogte van het dossier en dat is pijnlijk.'

Uit de brief van de GGD van 9 augustus blijkt ook dat er vanaf september 2011 geen contact is geweest tussen stadsdeel en GGD, terwijl toen was afgesproken om het probleem te onderzoeken en op te lossen. In een brief aan het stadsdeel vraagt de GGD om nu écht zo spoedig mogelijk een oplossing te vinden, vanwege de gezondheidsklachten van bewoners en ondernemers.

De stankoverlast aan het Mercatorplein is er al jaren en zorgde al voor sluiting van een Thais restaurant en een eetcafé.

De Jager schrijft in zijn brief aan de raad dat er een onderzoek loopt en dat hij half oktober met een plan van aanpak gaat komen. Het heeft jaren geduurd en veel gezondheidsproblemen veroorzaakt, maar 'er komt een plan'.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden