Stadsstrand Sloterplas krijgt eindelijk eigen café-restaurant

Hotel Buiten opent volgende lente een nieuw café-restaurant naast het stadsstrand aan de westoever van de Sloterplas.

null Beeld BFAS Architecten
Beeld BFAS Architecten

'Dit is weer een verdere stap in het aantrekkelijk maken van de Sloterplas als verblijfs- en recreatieplek voor Amsterdammers en toeristen," aldus dagelijks bestuurslid Ronald Mauer. Hij zette vrijdagmiddag zijn handtekening onder de plannen.

De westoever van de Sloterplas heeft nooit veel horecabedrijvigheid gekend. Sinds drie jaar staat er de kleine tijdelijke keet van Hotel Buiten. Die is in de weekenden open en functioneert als een leuk buurtcafé of voor besloten feestjes.

Woonwijk
Met de komst van een nieuwe woonwijk en de verdere ontwikkeling van het stadstrand aan de oever van de Sloterplas, acht het stadsdeel het de hoogste tijd om deze houten keet te vervangen voor een volwaardig café-restaurant.

De uitbreidingsplannen liggen in de lijn van het nieuwe spreidingsbeleid van de gemeente. Daarin wordt extra gemikt op het aantrekkelijker maken van buitenliggende gebieden van de stad.

Ontwerp
De uitbater van Hotel Buiten is erg verheugd om de 'go' die hij heeft gekregen en deelt de grote ambities van het stadsdeel. "In het begin zal het café waarschijnlijk nog voornamelijk buurtbewoners trekken," zegt Jansen. "Maar we hopen van deze plek een aantrekkelijke plek te maken voor mensen uit heel Nieuw-West en Bos en Lommer."

Samen met ruim 60 bewoners is het nieuwe ontwerp voor het café-restaurant tot stand gekomen, dat door architectenbureau BFAS wordt uitgewerkt.

Crowdfunding
Ruim de helft van het benodigde budget is al opgehaald. Maar om van de pioniersfase naar een volwaardig café-restaurant te groeien start Hotel Buiten een crowdfundingactie. De lancering van die actie vindt zondag 6 november in de keet van Hotel Buiten plaats. Uiteraard met borrel.

Het vernieuwde café-restaurant opent naar verwachting in het voorjaar van 2017 haar deuren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden