Update

Stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose houdt eer aan zichzelf

Amsterdam-Zuidoost moet op zoek naar een nieuwe stadsdeelvoorzitter. Na een ruim vijf uur durende deelraadsvergadering over de bestuurlijke afhandeling van een subsidieaanvraag voor een voetbalproject voor kansarme jongeren, stelde Marcel La Rose (PvdA) vannacht zijn functie ter beschikking.

Stadsdeelvoorzitter Marcel de la Rose (PvdA) verlaat voor de laatste keer de raadszaal nadat hij zijn functie heeft neergelegd. Beeld Het Parool/Klaas Fopma
Stadsdeelvoorzitter Marcel de la Rose (PvdA) verlaat voor de laatste keer de raadszaal nadat hij zijn functie heeft neergelegd.Beeld Het Parool/Klaas Fopma

Collega-bestuurders Emile Jaensch (VVD) en Urwin Vyent (GroenLinks) hebben hun vertrek vandaag ook bekend gemaakt.

Aanleiding voor de bestuurscrisis is een verschil van inzicht over de afhandeling van een raadsadres van Master Boys, een organisatie die voetbaltrainingen geeft aan jongeren in achterstandswijken.

Naar aanleiding van het raadsadres verstrekte de deelraad het dagelijks bestuur de opdracht samen met Master Boys te zoeken naar een oplossing voor de problemen die zijn ontstaan na het stopzetten van de subsidie met ingang van 2012.

La Rose en Jaensch weigerden dit, met als reden dat een samenwerking met Master Boys de bestuurlijke integriteit onder druk zou zetten. Onder druk van de deelraad maakte de stadsdeelvoorzitter gisteravond bekend dat hij een dreigmail heeft ontvangen van de organisatie.

Lees vandaag meer in Het Parool

'Vernieuwer die men niet wilde'

Stadsdeelhuis Zuidoost. Beeld Street View
Stadsdeelhuis Zuidoost.Beeld Street View
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden