Stadsdeelsecretaris Zuidoost stapt op

Stadsdeelsecretaris Faïza Dadi vertrekt uit Zuidoost. In een gisteren verzonden mail aan de medewerkers laat de hoogste ambtenaar weten dat er onvoldoende vertrouwen is tussen haar en het dagelijks bestuur van het stadsdeel.

Patrick Meershoek
null Beeld Google Streetview
Beeld Google Streetview

Eerder deze week zegde de bestuurscommissie tijdens een besloten vergadering het vertrouwen op in de stadsdeelsecretaris, die sinds januari 2013 werkzaam is als hoogste ambtenaar in Zuidoost.

Volgens ingewijden was de stemming vrijwel unaniem. Er zou onvoldoende vertrouwen zijn in de kwaliteiten van de topambtenaar om de ambtelijke organisatie door de huidige reorganisatie te loodsen. Ook Dadi schrijft in haar mail dat alle veranderingen die het nieuwe bestuurlijk stelsel en de ambtelijke reorganisatie met zich meebrengen, vragen om 'een organisatie die in staat is kwaliteit te ontwikkelen, uit te bouwen en vast te houden'.

Uit de brief: 'Een belangrijke voorwaarde is een solide vertrouwensbasis tussen het DB en de stadsdeelsecretaris. (...) Na een aantal gesprekken en waarnemingen ben ik tot de conclusie gekomen dat deze vertrouwensbasis in onvoldoende mate aanwezig is.'

Het dagelijks bestuur van Zuidoost laat in een reactie weten het besluit van de stadsdeelsecretaris te respecteren.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden