Stadsdeel wil overlast Westerpark beteugelen

De overlast voor omwonenden door evenementen in het Westerpark moet omlaag.

Patrick Meershoek
null Beeld Eva Plevier
Beeld Eva Plevier

Dat schrijft het dagelijks bestuur van West in de notitie Westerpark in Balans die vrijdag verschijnt.

De populariteit van het Westerpark is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het intensieve gebruik gaat regelmatig ten koste van de leefbaarheid en de kwaliteit van het park en zijn omgeving.

"Met de bewoners zijn wij van mening dat de overlast te groot wordt," zegt dagelijks bestuurder Melanie van der Horst. "Daarom willen we op korte termijn maatregelen om de balans terug te brengen."

Slimmere opzet
Daarbij wil het stadsdeel ook kijken naar welke evenementen in het park worden gehouden. "Een evenement voor de buurt roept minder irritatie op dan een commercieel evenement op een afgesloten stuk."

Van der Horst benadrukt dat het Westerpark niet op slot gaat voor zulke evenementen. "Maar we willen wel met organisatoren in gesprek over een slimmere opzet die de overlast kan beperken."

Toplocatie
Het stadsdeel wil de tijd gebruiken om met bewoners en ondernemers een inventarisatie te maken van mogelijke maatregelen. Op de agenda staan de programmering, maar ook afval, verkeer en beheer.

Het Westerpark is een van de toplocaties in de stad voor evenementen. Volgens het locatieprofiel mogen op de verschillende plekken in het park op ruim 100 dagen grote en kleine evenementen worden gehouden.

Van der Horst: "Vooral de stapeling van evenementen is een probleem. In de gebouwen van de Westergasfabriek worden ook evenementen en feesten gehouden. Dat gaat ook met overlast gepaard."

Stapeling
Het stadsdeel wil in dat verband ook kijken naar Stadspodium en Thuishaven, organisaties die in de buurt van het Westerpark evenementen organiseren. "Ook die dragen bij aan de stapeling van overlast voor omwonenden."

De stadsdeelvoorzitter zegt erop te vertrouwen dat met bewoners en ondernemers een oplossing kan worden gevonden. "Ook ondernemers vinden dat er iets moet gebeuren."

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden