Stadsdeel evalueert plannen hotel Heijestraat opnieuw, kans op afstel groot

Stadsdeelcommissie West gaat plannen voor de bouw van een hotel aan de Jan Pieter Heijestraat opnieuw evalueren. Dat schrijft stadsdeelbestuurder Melanie van der Horst (D66) in een brief aan de stadsdeelcommissie.

In 2009 werden 35 sociale huurwoningen gesloopt, toen nog om plaats te maken voor koopwoningen.Beeld Marc Driessen

Eerder maakte de Raad van State al korte metten met de bouwplannen voor het appartementenhotel. Volgens het rechtsorgaan hield de gemeente onvoldoende rekening met de toename van de parkeerdruk en de verkeersveiligheid in de omgeving van het nieuwe hotel. 

Van der Horst schrijft nu in de brief dat op basis van onafhankelijk juridisch advies van een advocatenbureau uit Nijmegen is besloten om het plan opnieuw te toetsen, aan het ‘huidige beleid’. 

Volgens commissielid Anneke Veenhoff (GroenLinks) komt het besluit van het stadsdeelbestuur neer op afstel van de plannen. “Het beleid voor hotelbouw in de stad is veel strenger dan toen de eerste aanvraag werd geschreven, in 2014. Als het plan nu opnieuw getoetst moet worden, komt het er nooit doorheen. Wat er dan in de plaats van een hotel komt, is natuurlijk nog niet duidelijk.”

Woningen

De bezwaren voor het appartementenhotel werden aangespannen door de Huurdersvereniging Oud-West (HOW). Zij vreesden dat het aantal auto’s in de buurt zou toenemen door de komst van het hotel en er een onveilige verkeerssituatie zou ontstaan op de kruising van de Kinkerstraat en de Jan Pieter Heijestraat. Bovendien willen bewonersgroepen graag dat er nieuwe woningen worden gebouwd op de plek waar het hotel zou moeten komen.

Ook verschillende lokale politici mengden zich in de discussie. Twee leden van de stadsdeelcommissie (beiden van GroenLinks) en gemeenteraadslid Nienke van Renssen (GroenLinks) keerden zich tegen het hotel. Ook zij lezen de woorden van Van der Horst als afstel van de plannen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden