Stadsdeel breekt al na een jaar met Podium Zuidoost

Twaalf maanden na de opening van het activiteitencentrum Podium Zuidoost heeft het stadsdeel het vertrouwen opgezegd in de exploitant, de stichting ZO!.

Patrick Meershoek
Podium ZO in Zuidoost. Beeld Google Maps
Podium ZO in Zuidoost.Beeld Google Maps

Stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh maakte gisteren tijdens een vergadering van de bestuurscommissie bekend dat de stichting geen subsidie zal ontvangen voor het komende jaar. In oktober besloot het dagelijks bestuur al dat de stichting meer dan een ton van de subsidie voor dit jaar moet terugbetalen.

Volgens Dalgliesh heeft de exploitant zich niet gehouden aan de prestatieafspraken die met het stadsdeel zijn gemaakt. Er zouden onvoldoende activiteiten plaatsvinden in het centrum, dat in november vorig jaar feestelijk werd geopend.

Voorzitter Pierre Ballings van het stichtingsbestuur werd gisteren ingelicht over het besluit.

'Het kwam voor mij als een volledige verrassing,' zegt Ballings. 'We wisten dat de activiteiten nog niet beantwoordden aan de verwachtingen, maar daar zijn verklaringen voor. Ik heb vrijdag een afspraak op het stadsdeelkantoor om te praten over de problemen. Het heeft er nu echter de schijn van dat het stadsdeelbestuur zijn standpunt al heeft bepaald.'

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden