Stadionplein niet op tijd af voor EK Atletiek

De openbare ruimte op het nieuwe Stadionplein zou precies voor het EK atletiek af moeten zijn, dat 6 juli begint. Die deadline gaat het stadsdeel niet halen.

De nieuwbouw op het Stadionplein. Eind volgend jaar moet de vernieuwing helemaal klaar zijn. Beeld Jean-Pierre Jans
De nieuwbouw op het Stadionplein. Eind volgend jaar moet de vernieuwing helemaal klaar zijn.Beeld Jean-Pierre Jans

De bouw van een van de twee panden is nog volop bezig. Het Stadionplein is de komende maanden dus nog steeds vooral een bouwput.

Om het plein een beetje toonbaar te maken tijdens het evenement, neemt stadsdeel Zuid tijdelijke maatregelen. Nog voor het EK wordt de aannemer teruggedrongen en wordt het plein tussen de twee gebouwen betegeld met betonplaten.

Daarop komt 'een tent met wat aankleding' van Het Amsterdamse Proeflokaal, het nieuwe horecaconcept dat volgend jaar in de nieuwbouw op het plein opent.

Kunstprints
"We hadden natuurlijk liever gehad dat het helemaal klaar was, maar dit is beter dan geen plein," zegt een woordvoerder van het stadsdeel.

Vastgoedbelegger Bouw­invest, die na de zomer begint met de renovatie van de leegstaande en vervallen Citroëngebouwen, wilde de panden voor het EK inpakken met grote kunstprints. "Onze ambities waren heel groot, want die beelden gaan straks de wereld over," zegt een woordvoerder. "Alleen kregen we geen toestemming voor de doeken. We proberen nog iets te regelen voor die tijd, maar waarschijnlijk blijven de panden gewoon kaal."

De organisatie van het EK noemt de situatie 'niet ideaal', maar verwacht dat de tijdelijke inrichting en de lege gebouwen 'een mooie entree bij het Olympisch Stadion' niet in de weg staan.

Het vijfdaagse evenement trekt naar verwachting 80.000 bezoekers naar de stad. Ook kijken er 150 miljoen televisiekijkers mee.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden