Stadionplein krijgt een luxe delicatessenmarkt

De markt op het Stadionplein keert na jaren van afwezigheid terug, met een luxer aanbod. De eerste markt vindt plaats op 1 maart 2017.

Rond het Stadionplein zijn luxe appartementcomplexen gebouwd. Beeld Peter Elenbaas
Rond het Stadionplein zijn luxe appartementcomplexen gebouwd.Beeld Peter Elenbaas

Volgens Paul Slettenhaar, VVD-bestuurder in stadsdeel Zuid, vragen de veranderingen van de buurt om een ander soort markt.

De afgelopen jaren zijn rondom het Stadionplein luxe appartementencomplexen verrezen en zijn er diverse winkels en een hotel bijgekomen. "Het wordt een mooie markt gericht op delicatessen, denk aan vis, Italiaanse delicatessen en taartjes."

Input inwoners
Het plein biedt straks ruimte voor 34 kramen, voorheen waren dat er 50. De elf ondernemers die sinds 2013 op de tijdelijke markt op de Marathonweg staan, komen in elk geval terug naar het plein. Ook wordt een deel van de kramen ingevuld door het Amsterdamse Proeflokaal, een restaurant en opleidingsplek voor mbo-studenten.

Volgens Slettenhaar is met bewoners en ondernemers uit de buurt nagedacht over de invulling van het marktplein. "Voor een aantal kramen wordt nog naar ondernemers gezocht, onder andere naar een slager en biologische producten." Ook is er ruimte voor meer dan etenswaren. "Er komen themadagen, bijvoorbeeld met boeken en voedingsadvies."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden