Stadgenoot stopt met grote vastgoedprojecten

De financiële problemen bij Stadgenoot zijn zo groot dat de woningcorporatie geen geld meer steekt in project 1012, de renovatie van het Wallengebied. Ze stoot ook alle grote vastgoedprojecten af in de stad.

Jurriaan Nolles
Het oude Paroolgebouw aan de Wibautstraat. Beeld anp
Het oude Paroolgebouw aan de Wibautstraat.Beeld anp

Stadgenoot heeft door de huizencrisis geen geld meer voor dochteronderneming NV Stadsgoed, die medeverantwoordelijk is voor de renovatie van de Wallen, waarbij bordelen worden opgekocht en omgebouwd tot bijvoorbeeld bedrijfsruimtes.

NV Stadsgoed moet voortaan voor financiering aankloppen bij gemeente en banken. Deze samenwerking moet uitmonden in een nieuw bedrijf: 1012 inc. Dat is voor NV Stadsgoed de enige mogelijkheid om nog nieuwe bordelen te kunnen aankopen. 'Investeerders geven positieve signalen af', zegt Pim de Ruiter, woordvoerder van Stadgenoot.

Crisis
Stadgenoot stopt met grote vastgoedprojecten omdat het geld nodig is voor onderhoud en ontwikkeling van nieuwe huurwoningen. Dat betekent dat de corporatie haar handen aftrekt van het oude Paroolgebouw in de Wibautstraat, het voormalige ABN Amrocomplex op de Vijzelgracht en de Van Gendthallen op Oostenburg.

Stadgenoot kocht deze gebouwen in 2008, voor de economische crisis. De woningcorporatie wilde ze ontwikkelen tot bedrijfsruimte en woningen. Door de economische crisis en de vastgelopen woningmarkt kwamen deze plannen niet van de grond. Nu staan de panden in de verkoop of zijn ze al verkocht.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden