Stad zit vol illegale hotels

De illegale hotels worden aangeboden via professionele websites. Daar worden geen exacte adressen genoemd, maar wel foto's van de 'hotels' getoond, soms riante appartementen aan een gracht. Foto EPA Beeld
De illegale hotels worden aangeboden via professionele websites. Daar worden geen exacte adressen genoemd, maar wel foto's van de 'hotels' getoond, soms riante appartementen aan een gracht. Foto EPA

AMSTERDAM - Amsterdam, met name het centrum, blijkt vergeven te zijn van de illegale hotels: woningen in de vrije sector maar ook sociale huurwoningen die worden geëxploiteerd als hotels.

De illegale hotels worden aangeboden via professionele websites. Daar worden geen exacte adressen genoemd, maar wel foto's van de 'hotels' getoond, soms riante appartementen aan een gracht.

"De stad wordt uitgepond," zegt Els Iping, voorzitter van stadsdeel Centrum. Er zijn zeker honderden maar wellicht duizenden illegale hotels in de stad, waar enorme winsten worden gemaakt. Gasten betalen voor grachtenappartementen duizenden euro's per week.

De legale hotelbranche (ATCB, het Amsterdamse toerisme- en congres- DSB zet klant zwaar onder druk bureau) vindt dat de gemeente veel te laks is bij de bestrijding van het verschijnsel. Er is sprake van 'oneerlijke concurrentie', zegt ATCBwoordvoerder Herman ter Balkt.

Het ATCB wil zelfs een kliklijn. (BART MIDDELBURG)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden