Stad jaagt op nog drie seksbazen

AMSTERDAM - Na seksbaron 'Dikke Charles' Geerts richt Amsterdam zich bij het opschonen van de Wallen op andere kopstukken. Het zijn Jan Otten van sekstheater Casa Rosso, slager en vastgoedhandelaar Jan Venekamp en de omstreden zakenman Dirk Holtman.De drie spelen een hoofdrol in de tweede ronde van het onderzoek naar sleutelspelers op de Wallen.

Otten heeft in januari verlenging aangevraagd van de exploitatievergunningen voor zijn zaken, maar kreeg die nog niet. De gemeente is hem aan het screenen aan de hand van de Wet bibob, die gemeenten de bevoegdheid geeft vergunningen te weigeren aan ondernemers die crimineel vermogen hebben geïnvesteerd.

Ook Venekamp en Holtman worden gescreend. Zij bezitten vele raambordelen op de Wallen, ook aan het Oudekerksplein.

Jan Otten was portier en bedrijfsleider van Casa Rosso en kocht de zaak in 1996 met geld dat hij van Charles Geerts had geleend.

Jan Venekamp begon ooit als slager in de Lange Niezel, maar is nu de grootste bezitter van vastgoed op de Wallen. Al in 1996 werd hij genoemd als sleutelspeler op de Wallen 'met criminele contacten en/of antecedenten'.

Holtman bezit pandjes verspreid over de rosse buurt. Hij kwam in de jaren tachtig met een bevriende hasjhandelaar in aanvaring met maffiabaas Klaas Bruinsma.

De gemeente wil niets zeggen over de onderzoeken naar de drie.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden