Sportpark Riekerhaven blijft toch festivalterrein

Het voormalige sportpark Riekerhaven in Nieuw-West blijft voorlopig toch beschikbaar als festivalterrein.

Patrick Meershoek
Verknipt Festival, vorige week in de Riekerhaven Beeld Amaury Miller
Verknipt Festival, vorige week in de RiekerhavenBeeld Amaury Miller

Een voorstel van het dagelijks bestuur van het stadsdeel om geen evenementen meer toe te staan vanwege de komst van een nieuw wooncomplex voor jonge statushouders en studenten, kreeg geen steun in de bestuurscommissie.

Dat betekent dat het festival Social Garden van komend weekeinde gewoon doorgang kan vinden.

Organisator Jasper Goossen van Apenkooi Events had begin vorige week nog vernomen dat het stadsdeelbestuur op het laatste moment toch geen toestemming wilde geven voor het evenement. Reden was de opening in dezelfde week van het Startblok, een voorziening voor vijfhonderd statushouders en studenten.

Volgens stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud betekent de komst van de nieuwe bewoners dat het voormalige sportcomplex niet langer kan worden gebruikt als festivalterrein.

Evenementen
De afgelopen jaren waren er zes evenementen per jaar. In het evenementenbeleid voor 2017 van de centrale stad zal de Riekerhaven ook worden afgevoerd als festivalterrein, aldus de stadsdeelvoorzitter.

Organisator Goossen kwam vorige week naar de vergadering van de bestuurscommissie om zijn beklag te doen over de gang van zaken. Volgens hem dreigde Apenkooi Events te blijven zitten met een strop van 350.000 euro, terwijl er in zijn ogen geen formele gronden aanwezig zijn om de vergunning voor het festival te weigeren.

Een overgrote meerderheid van de bestuurcommissie bleek dat met hem eens. De commissie nam vorig jaar een motie aan om evenementen op de Oeverlanden te verbieden, maar over de Riekerhaven is eerder alleen de wens uitgesproken om de festivals daar weg te halen.

Dat is onvoldoende om op het laatste moment een festival tegen te houden.

Nieuwe bewoners
Goossen benadrukte nog dat zijn organisatie rekening heeft gehouden met de nieuwe bewoners door stageplekken aan te bieden, seizoenswerk en gratis toegangskaarten.

"Uitgangspunt van het Startblok is om een community te vormen. Wij leveren daar graag een bijdrage aan. De bewoners passen naadloos in onze doelgroep."

Reportage: Vluchtelingen en jongeren in de Riekerhaven [+]

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden