Spoedoverleg op Aruba na informatie over Natalee

AMSTERDAM - Naar aanleiding van informatie van misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft justitie op Aruba vannacht spoedoverleg gevoerd over de zaak-Natalee Holloway, de Amerikaanse scholiere die al 2,5 jaar op het eiland wordt vermist.Er zijn nog geen verdachten aangehouden, maar een woordvoerder van het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat dat op korte termijn alsnog gebeurt. Bij het overleg waren behalve de korpschef van de politie en een vertegenwoordiger van het OM ook de minister van Justitie en de Arubaanse premier Nelson Oduber aanwezig.

Onderzoek van misdaadverslaggever Peter R. de Vries met een verborgen camera zou volgens het OM licht werpen op hoe de destijds achttienjarige Amerikaanse Holloway is overleden en de wijze waarop haar lichaam is verdwenen.

Woordvoerder van het OM Ann Angela wilde gisteravond 'in het belang van het onderzoek' niets zeggen over de zaak, maar zei wel dat de informatie van De Vries 'recentelijk' is ontvangen. Het lichaam van Holloway is nog steeds niet gevonden. De Amerikaanse raadsman van hoofdverdachte Joran van der Sloot, Joseph Tacopina, toonde zich niet onder de indruk. Justitie gedraagt zich als 'een stelletje clowns' volgens hem. Als ze een oplossing hebben, moeten ze er een zaak van maken en ophouden met het verspreiden van cryptische informatie.''

Peter R. de Vries beschuldigde vorige maand Joran van der Sloot in het tv-programma Pauw en Witteman. Van der Sloot gooide naderhand uit woede een glas wijn in het gezicht van De Vries.

Holloway verdween in de nacht van 29 op 30 mei 2005 toen zij met klasgenoten vakantie vierde op het eiland. Een maandenlange zoektocht, waarbij de Nederlander Joran van der Sloot en zijn vrienden, de broers Depak en Satish Kalpoe telkens in beeld waren als verdachten, leverde niets op.

Eind november werd Van der Sloot voor de tweede keer gearresteerd. Na twee weken van intensieve verhoren, waarbij Van der Sloot op advies van zijn vader, een voormalige rechter in opleiding en tegenwoordig advocaat, de kaken stijf op elkaar hield, werd hij vrijgelaten. Justitie sloot daarna het onderzoek.

Uit de video-opname van De Vries zou blijken dat Depak en Satish Kalpoe niets met de verdwijning te maken hebben. De Arubaanse politiecommissaris Gerold Dompig, die het onderzoek enige tijd leidde, zegt dat De Vries hard maakt wat hij altijd al vermoedde: ''Joran is verantwoordelijk.''

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden