Spekman mist ideologische kennis bij PvdA'ers

PvdA-vertegenwoordigers in de Tweede Kamer en in gemeenteraden moeten beter geschoold worden in de sociaal-democratische ideologie. Partijvoorzitter Hans Spekman bepleit dat in een gesprek met de Wegener Persdienst.

Redactie
Hans Spekman. Beeld ANP
Hans Spekman.Beeld ANP

Volgens Spekman ontbreekt het PvdA'ers nu vaak aan voldoende ideologische kennis. Als voorzitter van de selectiecommissie voor nieuwe Kamerleden zag hij dat dit 'te weinig aanwezig was' bij kandidaten. 'Iedereen moet een herkenbaar verhaal kunnen neerzetten. Je moet het ín je hebben. Zeggen dat je voor het homohuwelijk bent, is iets anders dan begrijpen waar die gedachte vandaan komt. Het vraagt meer dan alleen een standpunt innemen', aldus op de website van BN De Stem.

Scholing in de sociaal-democratische ideologie is noodzakelijk om 'weer betrouwbaar te worden voor het publiek', zegt Spekman. 'Alle volksvertegenwoordigers moeten weten waar we vandaan komen. Ik ga de ideologische scholing van de mensen die het moeten doen, in de Kamer of in de lokale politiek, aanscherpen.'

Naar aanleiding van het recente opstappen van de PvdA-Kamerleden Myrthe Hilkens en Désirée Bonis zei Spekman vorig weekend al dat hij nieuwkomers van buiten de politiek een extra training wil geven om ze voor te bereiden op de harde politieke werkelijkheid.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden