Kunsttips

Spaanse films, kunst in de kerk en Virginia Woolf

Elke dag is er veel cultureels te doen in de stad. Bent u er nog niet uit wat te doen? Het Parool zet een aantal tips voor u op een rijtje.

Spanish Film Festival

Scène uit Quién te cantará, de film die dinsdag het Spanish Filmfestival opent in Tuschinski. 
 Beeld screenshot
Scène uit Quién te cantará, de film die dinsdag het Spanish Filmfestival opent in Tuschinski.Beeld screenshot

De vijfde editie van het Spanish Filmfestival is van 28 mei tot en met 2 juni in Amsterdam: een reis door de Spaanse cinema, muziek en keuken. In Eye, Tuschinski, De Munt en Cinecenter is een selectie te zien van de aansprekendste Spaanstalige films van het afgelopen jaar. Dinsdag om 20.00 uur opent het festival in Tuschinski met het drama Quién te cantará, van regisseur Carlos Vermut.

Na afloop spelen artiesten Najwa Nimri en Eva ­Llorach enkele fragmenten van de soundtrack. Om de jubileumeditie extra feestelijk te maken, wordt op zaterdag 1 juni vanaf 18.00 uur het eerste seizoen van Spanjes geliefdste televisieserie, Arde Madrid, gebinged op het grote scherm in ­Tuschinski. In de pauze kan het publiek zich laven aan Spaanse wijn en jamón ibérico. Gratis toegang voor wie daarna nog energie heeft om in uitgaansgelegenheid De Bajes tot in de vroege uurtjes te dansen op Spaanse deuntjes.

Wie is bang voor Virginia Woolf?

Scène uit ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’.  Beeld Sanne Peper
Scène uit ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’.Beeld Sanne Peper

Theatergezelschap Dood Paard speelt van 28 mei t/m 1 juni Wie is er bang voor Virginia Woolf? in Frascati. Acteurs Maja Topper, Kuno Bakker, Rosa van Leeuwen en André Dongelmans van Dood Paard kregen lovende recensies, onder meer in Het Parool: ‘Elk schot treft doel in deze Virginia Woolf’.

Between light

Between light in de Oude Kerk Beeld geen
Between light in de Oude KerkBeeld geen

In de Oude Kerk is tot en met 21 juni de installatie Between light te zien, dagelijks van 10.00 uur tot 18.00 uur. Het 25 meter lange lichtwerk van Children of the Light hangt in de as van de kerk. Tussen 21.30 uur en 22.00 uur is de symbiose van licht en geluid van de soundscape van organist en componist Jacob Lekkerkerker te beleven.

Feminist punk night

De Feminist Punk Night is een ode aan de feministische punk.  Beeld -
De Feminist Punk Night is een ode aan de feministische punk.Beeld -

In filmtheater De Uitkijk is woensdag 29 mei om 21.00 uur de Feminist Punk Night, een ode aan de feministische punk van de jaren zeventig, tachtig en nu. Met onder andere twee films van Barbara Hammer, Tessel Veneboer die werk van experimentalist Kathy Acker voordraagt en schrijftalent Sofie Lakmaker, die uit eigen werk leest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden