SP wil verbetering positie werksters

Nederland moet snel een internationaal verdrag ondertekenen waardoor de positie van werksters wordt verbeterd. Tweede Kamerlid Sadet Karabulut (SP) zal daar vandaag op aandringen tijdens een overleg met minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

Eerder deden SP, PvdA en GroenLinks gezamenlijk een oproep om huishoudelijke hulpen gelijke rechten te geven als andere werknemers, bijvoorbeeld als het gaat om betaalde vakantie of loondoorbetaling bij ziekte. Nederland heeft een verdrag van de internationale arbeidsorganisatie ILO, waarin deze rechten zijn opgenomen, nog niet geratificeerd.

Karabulut wil van PvdA'er Asscher weten wanneer dat gaat gebeuren. Uit een onderzoek bleek enkele maanden terug dat de positie van werksters bij particulieren in Nederland veel slechter is dan in andere Europese landen.

Karabulut wil van Asscher ook weten wat hij gaat doen om de sterk oplopende werkloosheid aan te pakken. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vorige week bleek dat 6,8 procent van de beroepsbevolking in Nederland werkloos is. Dat percentage is sinds de jaren 90 niet meer zo hoog geweest.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden