SP komt met Roemer-t-shirt: Doe effe sociaal man!

De SP gaat proberen een slaatje te slaan uit de Algemene Beschouwingen van vorige week. De inmiddels beroemdste politieke quote van het jaar - 'Doe eens normaal man!' van Geert Wilders - wordt op een t-shirt geparafraseerd tot 'Doe effe sociaal man!'. Een afbeelding van partijleider Emile Roemer en de rode kleur moeten verder verduidelijken dat we hier te maken hebben met een hebbeding van de SP.

Michiel van der Geest
Het t-shirt van de SP. Beeld
Het t-shirt van de SP.

Het t-shirt is een initiatief van de jongerenafdeling van de SP, ROOD. ROOD-voorzitter Leon Botter over de aanvaring van Wilders en Rutte: 'Het is hypocriet dat ze elkaar zo de maat nemen, terwijl ze samen onze beschaving keihard afbreken. Roemer liet op een inhoudelijke manier zien dat er een sociaal alternatief is. Dat verdient een t-shirt.'

Toon
Volgens de jonge voorzitter kwam het Rutte en Wilders goed uit dat het na afloop van de Beschouwingen alleen nog maar over de toon ging en niet over de inhoud. 'Zonder al te veel aandacht voor de desastreuze bezuinigingsmaatregelen die het kabinet in petto heeft, kwamen ze de beschouwingen door.' Volgens Botter kan iedereen met het t-shirt de heren politici oproepen sociaal te doen.

Politieke partijen hebben eerder succes gehad met een t-shirt met hun politiek leider. Beroemd is het groene t-shirt van het CDA van enkele jaren geleden. Daarop stond Jan Peter Balkenende in een Che Guevara-achtige pose.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden