SP: Honderd klachten over zorginstelling Cordaan

Het hoofdkantoor van Cordaan aan de Panamalaan, Amsterdam. Foto Floris Lok Beeld
Het hoofdkantoor van Cordaan aan de Panamalaan, Amsterdam. Foto Floris Lok

AMSTERDAM - Bij het meldpunt voor klachten over zorginstelling Cordaan, dat de Amsterdamse afdeling van de SP in augustus heeft geopend, zijn tot nu toe circa honderd klachten binnengekomen. Dat zei SP-raadslid Carlien Boelhouwer vrijdag.

De meeste klachten gaan over de zorg in verpleeghuizen of andere vormen van interne zorg. Familieleden beklagen zich bijvoorbeeld bij de SP over slechte persoonlijke hulp voor patiënten of de moeite die een patiënt moet doen om de benodigde zorg te krijgen. Over de thuiszorg van Cordaan blijken minder mensen ontevreden.

Cordaan raakte vorige maand in opspraak door berichten over tekortschietende zorg en mogelijke fraude met declaraties aan het Rijk. SP-Kamerlid Renske Leijten stelde vragen in de Tweede Kamer en wethouder Marijke Vos (zorg) riep het bestuur van Cordaan op het matje. Inmiddels heeft zij toegezegd ook met het personeel op de werkvloer in gesprek te gaan, zo zei Boelhouwer.

Met het meldpunt wil de lokale SP klachten verzamelen om nader onderzoek te doen naar de situatie bij Cordaan. ''Met de ervaringen van het personeel en cliënten onder de arm kunnen we de gemeente en Cordaan dwingen hun zorgplicht na te komen'', aldus Boelhouwer. De partij gaat nog enkele weken door met het verzamelen van de klachten.

Cordaan biedt thuiszorg, maar heeft bijvoorbeeld ook instellingen voor begeleid wonen. De organisatie heeft vestigingen in onder meer Amsterdam, Diemen en Huizen. Vorig jaar fuseerde Cordaan met het noodlijdende Amsterdam Thuiszorg. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden