Plus Net Open

Sous Bar-Bistro

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Sous Bar-Bistro.

Sous Bar-Bistro Beeld Jesper Boot

Sommige mensen zijn beste vrienden. Anderen huisgenoten. Of collega's, omdat ze samen een restaurant beginnen. Ruben Charbon (30) en Guus Merkx (29) zijn het alle drie.

Vorige zomer kochten ze restaurant Brix in de Wolvenstraat en een klein jaar later verbouwden ze het tot Sous Bar-Bistro. Charbon: "We zien elkaar 24/7. We lijken af en toe net een getrouwd stel. Maar het gaat heel goed."

Open keuken
De entree van Sous Bar-Bistro straalt een famili­aire sfeer uit. De inrichting schommelt tussen bar en restaurant. Er staan zowel hoge als lage tafels, de bar is ruim en bruin.

Loop je door naar achteren, dan verandert de uitstraling naar die van een intiem restaurant, met witte muren, witte tafelkleden en een groot dakraam waardoor veel licht naar binnenkomt. Helemaal achterin ligt de open keuken. "Onze chef-kok Mattia Pedroni vindt interactie met de gasten leuk," zegt Charbon.

Losse sfeer
In het restaurant kun je lunchen en dineren. De mediterraanse menukaart bestaat uit kleine gerechten tussen de €7 en €10. "Je bestelt een aantal gerechtjes en wanneer ze klaar zijn, komen we ze brengen. We werken niet met gangen. Het is een losse sfeer, niet te statisch," zegt Charbon.

Tijdens de lunch kun je bijvoorbeeld een sandwich met avocado, gepocheerd ei en groente bestellen (€9). Bij het avondeten een spianata (soort pizza) met parmaham (€9), gegrilde octopus (€12) of spareribs (€10).

Sous Bar-Bistro is in het weekend tot drie uur open. Je kunt je diner vervolgen met bier, wijn en cocktails.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Sous Bar-Bistro

Wolvenstraat 16
020 6390351
facebook.com/sousbarbistroamsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden