Sneller door de stad

AMSTERDAM - Om de doorstroming van het verkeer in de stad te verbeteren wil het stadsbestuur een reeks kleinere en grotere maatregelen nemen. De bestaande capaciteit van het wegennet moet beter gebruikt.Amsterdam neemt onder meer maatregelen om op grote schaal reistijdinformatie op de belangrijkste toegangswegen te verschaffen. Dit gebeurt ook al in een aantal andere gemeenten in het land.

Volgens PvdA-wethouder Tjeerd Herrema van Verkeer wordt het door ontwikkelingen in de techniek makkelijker de reizigers beter de informeren. Bovendien helpen 'slimmere verkeerslichten' volgens hem de doorstroming, wat bijdraagt aan een schone stad.

Deze zomer begint een proef op de Nieuwe Leeuwarderweg in Noord waarbij weggebruikers informatie krijgen over hun reistijd. Door deze maatregel hoopt de gemeente op een betere verdeling van het verkeer.

Op de Piet Heinkade en een deel van de Haarlemmerweg komt verder een zogeheten groene golf, waarbij het verkeer bij een constante snelheid steeds kan doorrijden bij de stoplichten. Ook komen er meer verkeerslichten bij de opritten van de ringweg A10, om de voertuigen gedoseerd de snelweg op de laten gaan.

De gemeente heeft ook gedacht aan fietsende stadsgenoten. Bij een aantal verkeerslichten, onder meer bij het Vondelpark, registreren detectielussen in de weg de nadering van een fietser, waardoor die sneller kan doorrijden.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden