Snacken op sjiek tijdens de hotelnacht

Restaurant Vermeer in het NH Barbizon Palace hotel serveert tijdens de hotelnacht broodjes döner, een lang gekoesterde wens van chef Chris Naylor.

Sterrenchef Chris Naylor van restaurant Vermeer serveert tijdens de hotelnacht sjieke broodjes döner. Beeld -

Volgens Naylor kan Amsterdam wat leren van Berlijn. "In Amsterdam is het onmogelijk om na middernacht echt goed te snacken, iets wat chefs natuurlijk graag doen."

"In Berlijn kun je kiezen uit heel veel kebabzaken van hoge kwaliteit. Heel anders dan de shoarma die we hier kennen met reepjes vlees, een blaadje sla, een plak waterige tomaat en een kledder saus."

Döner op hoog niveau wil hij dus gaan serveren zaterdagnacht, ter ere van de Hotelnacht. In de pop-up zijn drie soorten vlees verkrijgbaar: kip, kalfssukade en lamsbout. Geserveerd op een huisgebakken brood met gegrilde en gepekelde groenten.

Naylor: "Hierbij serveren we een chilli- en een knoflooksaus, handgemaakte, triple cooked friet met piccalily en béarnaise-saus."

Met champagne
De pop-up opent om middernacht en is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de hotelnacht. Voor 30 euro krijg je een döner naar keuze met friet en een glas champagne. Het is ook mogelijk om alleen döner te bestellen voor 15 euro. Een extra glas (top)champagne kost 12 euro per glas.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.